בחלקו השני של הראיון המטלטל שערך יו”ר ‘מגן לחולה’, הרב בנימין פישר בתוכניתו ‘לבריאות’ המשודרת מ’אולפן כיכר’ עם פרופ’ גליה רהב, מנהלת מערך הזיהומים ומייסדת יחידות בתחום הקורונה בבית החולים תל השומר, היא מתייחסת למצב התחלואה הקשה בקרב המגזר החרדי.

במהלך הראיון, מספרת פרופ’ רהב כי “הנתח העיקרי של המאומתים בקורונה משתייכים למגזר החרדי”, ומציינת בעוגמה כי “גם בחולים שמצבם קשה העלייה ניכרת מאד בקרב המגזר החרדי”.

פרופ’ רהב מתייחסת בראיון למצבו הרפואי של נשיא ארה”ב דונלד טראמפ והתייחסותו ל’קורונה’ ותוהה: “למה לא מתייחסים לקורונה במגזר החרדי?”.

הרב בנימין פישר: בנוגע לנשיא ארה”ב טראמפ, התרופות החדישות והחיסון שהוא קיבל, מה שגרם לו להשתחרר מבית החולים ולטעון שזה לא כל כך נורא. האמנם?

פרופ’ גליה רהב: “אני חושבת שההתנהלות של טראמפ לאורך כל הדרך היא מעצבנת, והכינוי ‘מכחישי קורונה’ דיי מתאימה לו. ראינו כולנו את התמונות של האנשים יושבים בבית הלבן בציפות וללא מסכות, וזה דבר נורא ומכעיס מאד.

“העובדה היא שנתנו לו חמצן ותרופות, ואני חושבת שמוקדם עדיין לקבוע את מצבו, ואני מאחלת לו רק בריאות.

“טראמפ קיבל את התרופה המיוחדת בשלב מאד מוקדם של ההידבקות, דבר שאנחנו למשל נותנים את זה בארץ לחולים שיש להם קורונה קשה עם סיטורציה מתחת ל-94, ובנוסף הוא קיבל נוגדנים חד שבטיים שזה משהו שכדאי לתת בשלבים מוקדמים, ואני מקווה שבקרוב נוכל להעניק זאת גם בארץ”.

הרב בנימין פישר: ישנם אנשים עם ירידה בסיטורציה שאומרים לעצמם שלא כדאי להם להגיע לבתי החולים עד הרגע האחרון ממש בתקווה שהם יסתדרו בבית עם מכונות מחוללי חמצן. האם זהו צעד נכון?

פרופ’ גליה רהב: “אני תמיד אומרת שבית חולים הוא מקום מסוכן, אבל בשונה מהגל הראשון שבו לא ידענו כל כך מה לעשות עם חולי הקורונה מלבד חמצן וכו’, הפעם אנחנו מעניקים שלל התערבויות כמו למשל סטרואידים ונוגדנים שונים שאותם אנחנו מעניקים לחולי קורונה, ולכן חשוב להגיע לבית החולים בשלבים מוקדמים”.

הרב בנימין פישר: מה המדד של סיטורציה שבו האדם צריך להחליט שהוא הולך למיון?

פרופ’ גליה רהב: “בהסתדרות הרפואית כתבנו נהלים לרופאי המשפחה, שם קבענו להם שיש לשלוח חולים למיון בסיטורציה של 93 ומטה, כאשר בנוסף קופות החולים מעניקים לחולים מד סיטורציה, ולכן כדאי להגיע למיון ושם ישקלו את דרכי הטיפול בכפוף למצבו של החולה”.

הרב בנימין פישר: נחזור ברשותך למצבו של הנשיא טראמפ, האם הוא יצא מכלל סכנה?

פרופ’ גליה רהב: “עדיין מוקדם לומר, משום שבדרך כלל הקריסה מגיעה אצל חלק מהחולים עשרה ימים לאחר שחלו בנגיף”.

הרב בנימין פישר: האם יש באמת עליה במספרי החולים במגזר החרדי, או שמדובר באי דיוק או בהתנפלות מיותרת על המגזר?

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של ‘כיכר השבת’ ותישארו מעודכנים

פרופ’ גליה רהב: “כואב לי מאד משום שברור שהמספרים הם אמיתיים לחלוטין, ושהנתח העיקרי של המאומתים בקורונה משתייכים למגזר החרדי. גם בחולים שמצבם קשה העלייה ניכרת מאד בקרב המגזר החרדי.

“לפני שבועיים שלשה הנתונים לפי בתי החולים הראו שבבית החולים רמב”ם ישנו עומס של מטופלים במחלקות הקורונה בגלל המגזר הערבי, והיום נמצאים שם כ-30 ולעומת זאת בבית החולים ‘שיבא’ אנו עומדים על 100 מטופלים, ולצערי אנחנו רואים הרבה מאד חולים מהאוכלוסייה החרדית.

“ואני שואלת אותך למה לא מתייחסים לקורונה במגזר החרדי? מדוע האוכלוסייה שכן שומרת בקרב המגזר צריכה לסבול בגלל אותם אלו שלא נשמרים?”.

הרב בנימין פישר: “אני חושב שצריך להסתכל על אותם מכחישי הקורונה שמשתייכים לדת ההפגנות ולשאר המקומות שבהם האנשים מרגישים חכמים מידי, כקבוצה שולית ולא לשים אותם במזרח מול אור הזרקורים”.